Kalamáry v těstíčku
30 min.
Ingredience
- 800gramůKalamáry
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2kusyCitrony
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1534 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
131 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet.
- 2Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova.
- 3Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.