Kalcovina - polévka s uzeným a chlebem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list a kmín. Polévku přivedeme k varu, pak ztlumíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 15-20 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme cibuli, rozpůlíme ji a nakrájíme na tenká kolečka. 4 krajíce chleba pokrájíme na kostičky. Uzené maso (zbytky) pokrájíme též na širší nudličky.
  • 3
    Nejdříve si v pánvi na sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájený chléb, promícháme a cibuli s chlebem osmažíme dozlatova, směs rozdělíme do talířů.
  • 4
    V druhé pánvi na sádle (2 lžíce) osmažíme dozlatova pokrájené uzené maso, vyjmeme ho a rozdělíme do talířů s chlebem. Na zbývající omastek po uzeném masu rozklepneme 4 vajíčka - usmažíme 4 volská oka. Vajíčka osolíme, opepříme a posypeme špetkami červené papriky.
  • 5
    Celý proces smažení (cibule s chlebem, maso a vejce) musí proběhnout rychle, během vaření zeleninové polévky).
  • 6
    Když je zelenina měkká, polévku dochutíme masoxem a vařící nalijeme do talířů s připravenými ingrediencemi.
  • 7
    Na každou porci polévky položíme usmažené volské oko (sázené vejce) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.