Kaldoun

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.
  • 3
    Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
  • 4
    Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.