Kaldoun
100 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 100gramůZelenina kořenová
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 40gramůNudle domácí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůVoda pitná
- 300gramůHusí drůbky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.
- 2Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.
- 3Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
- 4Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.