Kambala na sektu
45 min.
Ingredience
- 80gramůFazolové lusky zelené
- 1200gramůKambala
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusKedlubna
- 150gramůPórek
- 60gramůŠalotka
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 120gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř cayenský
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210 °C. Filety rozpůlíme, zeleninu, mimo fazolek, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky opláchneme, odstraníme nitku a oba konce a přepůlíme je. V kastrůlku rozpustíme 20 g másla a pří mírné teplotě v něm zeleninu 5 minut podusíme. Nakonec osolíme, opepříme, scedíme a necháme okapat. Tekutinu uchováme. Šalotku drobně nakrájíme a 2-3 minuty ji lehce osmahneme. Přidáme sekt a vývar ze zeleniny a za pravidelného míchání při mírné teplotě zredukujeme na polovinu.
- 2Z alobalu odstřihneme 6 čtverců, ze kterých připravíme balíčky. Na každý čtverec vložíme 2 kousky ryby, osolíme, lehce ochutíme pepřem a přidáme 2 lžíce podušené zeleniny. Balíčky uzavřeme tak, aby uvnitř zbylo místo. Vložíme je na prostřední rošt do trouby a pečeme 7 minut.
- 3Do směsí vína a šalotky přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a po kouscích přidáme zbytek másla. Omáčku našleháme metličkou a případně dochutíme solí a pepřem.
- 4Na předehřáté talíře rozdělíme omáčku, na kterou opatrně vložíme obsah balíčku, dozdobíme snítkami kopru nebo lístky petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.