Kambala s knedlíčky
45 min.
Ingredience
- 1000gramůKambala
- 300mililitrůVývar rybí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1kusVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 120gramůJátra tresčí v oleji
- 40gramůStrouhanka
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůLanýž
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVeka
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
571 mg
Cukr
679 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou kambalu naporcujeme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme 1 lžíci másla, zakryjeme a dusíme 12 minut.
- 2Do misky vložíme tresčí játra, vejce, strouhanku, mouku, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Je-li těsto příliš tuhé, přilijeme trochu mléka.
- 3Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve slané vodě 2 minuty.
- 4Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, krátce orestujeme, stáhneme z ohně a posypeme posekanou petrželkou.
- 5Na talířích upravíme porce ryby, obložíme knedlíčky a plátky hub.
- 6Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.