Kambala s knedlíčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
571 mg
Cukr
679 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou kambalu naporcujeme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme 1 lžíci másla, zakryjeme a dusíme 12 minut.
  • 2
    Do misky vložíme tresčí játra, vejce, strouhanku, mouku, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Je-li těsto příliš tuhé, přilijeme trochu mléka.
  • 3
    Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve slané vodě 2 minuty.
  • 4
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, krátce orestujeme, stáhneme z ohně a posypeme posekanou petrželkou.
  • 5
    Na talířích upravíme porce ryby, obložíme knedlíčky a plátky hub.
  • 6
    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.