Kambala v letní zelenině
35 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 400gramůKambala
- 200gramůMořský jazyk
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBobkový list
- 120gramůPórek
- 20mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř cayenský
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V 0,5 l vody 15 minut povaříme nahrubo nakrájenou cibuli, odřezky z mořského jazyka, na plátky nakrájené žampiony a 1/2 bobkového listu. Vývar scedíme a uchováme. Mrkev nakrájíme na malinké kostičky, ze zelené části pórku nakrájíme malé čtverečky. Rybí vývar zredukujeme na 200 ml, přidáme nakrájenou zeleninu a rybí filety a pomalu vaříme 3-5 minut. Filety položíme do předehřátých hlubokých talířů a uchováme v teple (případně přikryté v troubě při 60 °C). Do vývaru přidáme víno a provaříme. Chceme-li, metličkou do vývaru vmícháme velmi vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, až vznikne lehce zahuštěná omáčka. Když máslo přidat nechceme, vývar zredukujeme prudším varem, osolíme, opepříme a ochutíme cayenským pepřem. Rybí filety přelijeme vývarem, ozdobíme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.