Kambala v páře s chřestem
65 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 800gramůKambala
- 1kusPomeranče
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 250gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Citrusy dobře omyjeme a kůru oloupeme škrabkou na brambory. Několik kousků uschováme na ozdobu. Dužninu drobně pokrájíme a 10 minut podusíme v rozehřátém másle. Poté směs vložíme do sítka okapat a odkapané ovocné máslo necháme vychladnout. Chřest omyjeme a dolní část odřízneme. Vložíme nastojato do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme asi 15 minut.
- 2Mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody a vlijeme do 500 ml vařící vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme vyvařit do požadovaného množství a hustoty. Po malých částech vmícháme vychladlé máslo a smetanu. Omáčku uchováme v teple ve vodní lázni.
- 3Filety osolíme, opepříme a na každý vložíme plátek citrusové kůry, srolujeme a spíchneme párátkem. Rolky vložíme na pařáček a v páře necháme 10 minut povařit.
- 4Těsně před podáváním zpěníme omáčku v mixéru. Na talíře rozdělíme okapaný chřest, rybí fil, ze kterého odstraníme párátko a přelijeme napěněnou omáčkou. Dozdobíme citrusovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.