Kanadský koláč s broskvemi

80 min.
Kanada

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Broskve opatrně obalíme ve směsi kukuřičné moučky Maizena, v citrónové šťávě, skořici a cukru.
  • 2
    Mouku smícháme se solí, přidáme cukr, máslo a studenou vodu. Vytvoříme drobenku, ze které vypracujeme vláčné těsto.
  • 3
    Lžící přendáme broskvovou směs do hluboké zapékací misky o průměru 20-23 cm. Poklademe kousky másla.
  • 4
    Z těsta vyválíme kruh o průměru 28-32 cm, do středu vyřízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Náplň zakryjeme těstem, převislý okraj zahneme dospodu a vytvoříme ozdobný okraj. Zbytky těsta vyválíme a vykrojíme několik lístků, ty rozložíme do středu koláče. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Pod formu s koláčem dáme raději alobal nebo plech, šťáva z broskví může při pečení vytékat.
  • 5
    Hotový koláč necháme trochu vychladnout a podáváme teplý nebo necháme zcela vychladnout a podáváme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.