Kanapky s tuňákovou náplní
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibulka jarní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Parmezán
- 200gramůTuňák v oleji
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4plátkyChléb toastový pšeničný světlý
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
732 mg
Cukr
520 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky.
- 2Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme.
- 3Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.