Kančí bok pečený

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
74 mg
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením.
  • 2
    Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme dozlatova. Maso během pečení obracíme a tučnější části propichujeme, aby se tuk lépe vypékal.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Ke konci varu šťávu přisolíme a nakonec ji procedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.