Kančí filet s meruňkami
35 min.
Ingredience
- 125gramůMeruňky sušené
- 600gramůKančí pečeně
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 25gramůMed včelí
- 150gramůZakysaná smetana
- 125mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme filety, osušíme a zbavíme přebytečného tuku a blány, opepříme.
- 2Meruňky nakrájíme na kousky a marinujeme v koňaku.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a řízky osmažíme z obou stran asi 5 minut. Maso osolíme, vyjmeme a uchováme zakryté v teple.
- 4Meruňky necháme okapat, tekutinu zachytíme a smícháme s vypečenou šťávou. Přidáme med, kyselou smetanu a prohřejeme, ale nevaříme. Filety upravíme s meruňkami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.