Kančí guláš kořeněný
120 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůSádlo škvařené
- 100gramůChléb konzumní
- 8gramůSůl
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 5gramůJalovec
- 3gramyKmín celý
- 3gramyKoriandr celý
- 2gramyBobkový list
- 1200mililitrůVoda pitná
- 3gramyMajoránka
- 1000gramůKančí maso
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř, nové koření, tymián, jalovec, kmín, koriandr roztlučeme v hmoždíři.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, trochu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přiložíme kostky masa, osmahneme, promícháme a přisypeme koření z hmoždíře, přidáme rajčatový protlak, osolíme, krátce orestujeme, přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- 3Nakonec guláš okořeníme majoránkou, zahustíme kousky chleba, pár minut ještě povaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veru
út 24. 3. 2015
Kančí chutná skvěle, je to sice sezónní záležitost, ale stojí za to. Tenhle guláš je ideální pro slavnostnější příležitost.
trribulus
po 23. 3. 2015
Gulášek může být dobrý, ale kde sehnat to kančí? Sama bych si na to asi netrofula, tohle je vaření spíš pro chlapy :-) M.
Veyra
po 23. 3. 2015
Na zvěřinu moc nejsem, ale tento kančí guláš oslovil i mne. Příště vyrazím se sousedem na posed, abych to měl se vším všudy. :-)
jelito
po 23. 3. 2015
Zvěřinu jsem ještě nikdny neochutnal vařil už někdo tento kančí guláš? Jak chutá maso z kance?
lucus20
čt 26. 3. 2015
Recept na Kančí guláš vypadá zajímavě, jen sehnat toho kance...