Kančí guláš na citronu
120 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibule
- 100gramůCitrony
- 150gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
- 60mililitrůRum
- 150mililitrůVíno červené
- 1kusMasox
- 40gramůMouka polohrubá
- 600gramůKnedlík kynutý
- 120gramůBrusinky
- 900gramůKančí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme, slaninu nakrájíme na nudličky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu plátků citronů, podusíme na másle, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu s masem, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vínem, rumem a podusíme do vysmahnutí. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme doměkka.
- 3Hotový guláš upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem, každou porci ozdobíme lžící brusinek a plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.