Kančí guláš na citronu

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme, slaninu nakrájíme na nudličky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu plátků citronů, podusíme na másle, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu s masem, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vínem, rumem a podusíme do vysmahnutí. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme doměkka.
  • 3
    Hotový guláš upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem, každou porci ozdobíme lžící brusinek a plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.