Kančí guláš na pivu
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí plec
- 2kusyCibule
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžičkyKmín drcený
- 5stroužkůČesnek
- 3krajíceChléb celozrnný žitný
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5lžicKompot jeřabinový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme okapat.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, česnek, zarestujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Vsypeme nastrouhaný chleba, osolíme zbylou solí a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme kompotované jeřabiny, necháme prohřát a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.