Kančí guláš na rumu

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 900gramůKančí maso
    • 300gramůSlanina vepřová
    • 900gramůCibule
    • 300mililitrůVíno červené
    • 200mililitrůRum
    • 8gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 5gramůPaprika mletá pálivá
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 360gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí přední maso zbavíme všech blan, úponů a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vepřovou slaninu bez kůže na drobné kostičky.
  • 2
    Do rozpáleného hrnce nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a rumem a podusíme pod pokličkou až do vydušení tekutiny. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkou vodou, provaříme, hustotu regulujeme horkou vodou a dodusíme doměkka.
  • 3
    Hotový guláš podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.