Kančí guláš na rumu
110 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 300gramůSlanina vepřová
- 900gramůCibule
- 300mililitrůVíno červené
- 200mililitrůRum
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 360gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kančí přední maso zbavíme všech blan, úponů a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vepřovou slaninu bez kůže na drobné kostičky.
- 2Do rozpáleného hrnce nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a rumem a podusíme pod pokličkou až do vydušení tekutiny. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkou vodou, provaříme, hustotu regulujeme horkou vodou a dodusíme doměkka.
- 3Hotový guláš podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.