Kančí guláš na slanině
115 min.
Ingredience
- 800gramůKančí maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 300gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusMasox
- 800mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůRum
- 360gramůChléb výběrový
- 20gramůJíška instantní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, odblaněné kančí maso na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli s masem, osmažíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme bílým vínem, krátce podusíme, přilijeme vodu, přidáme masox a dusíme doměkka. Ke konci dušení zahustíme troškou instantní jíšky, dochutíme citronovou šťávou, rumem a dodusíme.
- 3Kančí guláš rozdělíme na talíře, doplníme krajíčkem čerstvého chleba a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.