Kančí guláš s celerem
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 400gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 5gramůKmín drcený
- 60mililitrůRum
- 200mililitrůVíno červené
- 25gramůChléb konzumní
- 1400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
- 15gramůFeferony
- 200gramůCeler bulvový
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.