Kančí guláš se šunkou

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůKančí kýta
    • 200gramůŠunka dušená
    • 400gramůCibule
    • 120gramůOlej rostlinný
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 800mililitrůHovězí vývar základní
    • 8gramůSůl
    • 2gramyPepř černý mletý
    • 180gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.