Kančí guláš se šunkou
85 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 200gramůŠunka dušená
- 400gramůCibule
- 120gramůOlej rostlinný
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 180gramůSýr Eidam cihla 30%
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.