Kančí hřbet pečený na másle a slanině
115 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 250gramůZelenina kořenová
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceBrusinky
- 1lžíceZakysaná smetana
- 4kusyJalovec
- 40mililitrůSherry brandy
- 1krajícChléb konzumní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
423 mg
Postup přípravy
- 1Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem.
- 2Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova, přidáme chlebovou kůrku a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, podlijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme asi 1,5 hodiny a během pečení maso poléváme vývarem a potom i vypečenou šťávou.
- 3Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme na teplém místě. Šťávu prolisujeme, přidáme brandy, brusinky a nakonec zjemníme smetanou a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.