Kančí hřbet pečený na másle a slanině

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
423 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem.
  • 2
    Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova, přidáme chlebovou kůrku a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, podlijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme asi 1,5 hodiny a během pečení maso poléváme vývarem a potom i vypečenou šťávou.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme na teplém místě. Šťávu prolisujeme, přidáme brandy, brusinky a nakonec zjemníme smetanou a jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.