Kančí hřbet podle fořta
140 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 2kusyHrušky
- 150gramůLišky čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 2lžíceKompot brusinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
- 2Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.
- 4Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.
- 5Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.