Kančí játra s koňakem
50 min.
Ingredience
- 900gramůKančí játra
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůPórek
- 60gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 100mililitrůMartell cognac
- 40gramůHořčice Dijonská
- 60gramůOlej slunečnicový
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 5gramůSůl
- 600gramůBrambory pečené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky, pórek na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku, krátce orestujeme, přiložíme játra, podlijeme koňakem, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří.
- 3Přidáme pórek, pikantní horčici a ještě pět minut podusíme.
- 4Nakonec osolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.