Kančí játra s koňakem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky, pórek na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku, krátce orestujeme, přiložíme játra, podlijeme koňakem, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří.
  • 3
    Přidáme pórek, pikantní horčici a ještě pět minut podusíme.
  • 4
    Nakonec osolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.