Kančí játrová pomazánka
30 min.
Ingredience
- 300gramůKančí játra
- 80gramůCibule
- 180gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůMartell cognac
- 300gramůChléb konzumní
- 30gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
419 mg
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Kančí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozpustíme třetinu másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kostičky jater a osmažíme doměkka. Játra rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
- 3Přimícháme zbytek másla, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a vyšleháme.
- 4Pomazánku mažeme na chléb a zdobíme kolečky kyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.