Kančí kotlety přírodní

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
358 mg
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety.
  • 5
    Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.