Kančí kotlety přírodní
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 80gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1500gramůKančí pečeně
- 1gramJalovec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
358 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme.
- 2Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
- 3Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety.
- 5Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.