Kančí kýta na víně se švestkami

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1035 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
53 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu bez kosti protáhneme klínky slaniny a polovinou rozpůlených sušených švestek. Cibuli nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Maso osolíme, posypeme mletým kořením a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Přidáme cibuli, víno a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme, rozšleháme s vývarem a dusíme alespoň 15 minut. Poté do omáčky vmícháme smetanu, zbylé švestky, cukr a chvilku povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou se švestkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.