Kančí kýta na víně se švestkami
80 min.
Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 120gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŠvestky sušené
- 120gramůSlanina vepřová
- 250mililitrůVíno červené
- 60gramůCukr krupice
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaJalovec
- 0,25lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1035 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
53 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu bez kosti protáhneme klínky slaniny a polovinou rozpůlených sušených švestek. Cibuli nakrájíme nahrubo.
- 2Maso osolíme, posypeme mletým kořením a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Přidáme cibuli, víno a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
- 3Upečené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme, rozšleháme s vývarem a dusíme alespoň 15 minut. Poté do omáčky vmícháme smetanu, zbylé švestky, cukr a chvilku povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou se švestkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.