Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi
45 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 50gramůMandle
- 1kusFeferony
- 5lžicOmáčka ústřicová
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůHrachové lusky
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
- 2Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- 3Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.
- 4Maso podáváme s orestovanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.