Kančí kýta s nakládanou zeleninou
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 60gramůOlej slunečnicový
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 250gramůZelenina nakládaná
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 1gramKoriandr celý
- 150gramůSmetana na vaření
- 600gramůBrambory vařené
- 5gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno.
- 2V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby.
- 3Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.