Kančí kýta s nakládanou zeleninou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby.
  • 3
    Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.