Kančí maso na slanině
90 min.
Ingredience
- 600gramůKančí maso
- 200gramůKančí játra
- 200gramůLedviny - průměr
- 400gramůCibule
- 250gramůSlanina vepřová
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůSádlo škvařené
- 2gramyKmín celý
- 4gramyZázvor mletý
- 150mililitrůVíno červené
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
44 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.
- 3Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.