Kančí maso s hlívou ústřičnou
60 min.

Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 550mililitrůVoda pitná
- 100gramůOřechy vlašské
- 150gramůHlíva ústřičná
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůKapusta růžičková
- 1lžíceKečup
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Eidam uzený 45%
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.
- 2V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.
- 3Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.