Kančí maso s játry
75 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 400gramůKančí játra
- 1000gramůCibule
- 300gramůVepřový bok uzený
- 100gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno.
- 2V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny.
- 3Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.