Kančí maso s křenovou omáčkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
  • 3
    Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 4
    Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.