Kančí maso s křenovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 300gramůZelenina kořenová
- 100gramůPórek
- 50gramůCibule
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 8gramůSůl
- 1kusMasox
- 1500mililitrůVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCukr krupice
- 100gramůKřen
- 50gramůMandle plátky
- 100gramůŠunka dušená
- 480gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
- 3Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 4Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.