Kančí maso s nakládanými houbami
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 50gramůOlej slunečnicový
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 250gramůHouby nakládané
- 100gramůCibule sterilovaná
- 200mililitrůKečup ostrý
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 20gramůSolamyl
- 15gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z kančí kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, do misky vlijeme olej, zakápneme worcesterem, osolíme, osladíme, opepříme, přidáme špetku chilli koření, promícháme. Přimícháme vejce, Solamyl, do této směsi naložíme plátky masa. Nakládané papriky i cibuli scedíme, rozkrájíme na proužky, nakládané houby krájíme na plátky. Naložené maso překlopíme z misky na rozpálenou pánev i s nálevem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme ostřejší kečup, provaříme, odstavíme. Již mimo oheň přimícháme nakládané papriky, cibuli a houby.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.