Kančí maso s pórkem
90 min.
Ingredience
- 900gramůKančí kýta
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 250mililitrůVíno jablečné
- 5gramůSůl
- 15gramůCukr krupice
- 4gramyPepř bílý celý
- 2gramyBadyán
- 80gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůSolamyl
- 500gramůPórek
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso očistíme, nakrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, bílou část pórku na kolečka, zelenou část posekáme na jemno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, badyánem, podlijeme vínem, přidáme trochu cukru a zvolna dusíme téměř do měkka. Až se tekutina vydusí na tuk, vložíme kolečka pórku, orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou, podlijeme vínem nebo vodou, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody, dodusíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme posekaným pórkem, podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.