Kančí maso se zeleninou a arašídy
45 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusPaprika červená
- 100gramůOkurka salátová
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůArašídy
- 50gramůHouby černé
- 60mililitrůVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 70mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2špetkyZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme a nahrubo nastrouháme, houby namočíme do vody, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
- 2Kýtu nakrájíme na nudličky a v míse smícháme s rozšlehanými vejci se Solamylem. Pod fólií necháme směs alespoň hodinu odležet.
- 3Maso osmažíme na rozpáleném oleji, poté ho děrovanou sběračkou vyjmeme a vložíme na čistou pánev. Přidáme zelí, scezené a pokrájené houby, česnek, papriky, okurku, arašídy, mletý zázvor, víno, sójovou omáčku, sůl a na oleji zprudka opečeme. Chvilku restujeme a poté ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.