Kančí medailonky s jahodovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůMarmeláda jahodová
- 30mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSkořice mletá
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůCukr krupice
- 100mililitrůDžus pomerančový
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůJahody zahradní
- 80gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKančí pečeně
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Jahody omyjeme a rozpůlíme.
- 2Zavařeninu smícháme s octem, smetanou, skořicí, cukrem a pomerančovou šťávou. Dáme vařit do zredukování poloviny tekutiny. Poté přilijeme vývar, přidáme zelený pepř a opět vaříme do vypaření poloviny tekutiny. Vsypeme jahody, krátce povaříme a odstavíme z plotny.
- 3Máslo rozpálíme a maso na něm opečeme z obou stran. Pečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté servírujeme s omáčkou z jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.