Kančí nudličky s houbami a těstovinami
75 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 150gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na bešamel
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
- Na houbovou směs
- 2mililitryVoda pitná
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 500gramůTagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1078 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
46 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
- 2Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
- 3Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
- 4V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
- 5Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
- 6Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.