Kančí pečeně se zelím a klobásou
130 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSádlo škvařené
- 700gramůZelí kysané
- 200mililitrůVíno bílé
- 1gramBobkový list
- 300gramůKlobása uzená
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 3gramyCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
- 2Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.
- 3Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.