Kančí plátky na slanině s mrkví
65 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůOcet vinný
- 200gramůMrkev kořen
- 80gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůChilli paprička
- 600gramůBramborová kaše
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
- 2Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.