Kančí plátky s brusinkovou omáčkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.