Kančí plátky s brusinkovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 200gramůZelenina kořenová
- 60gramůCibule
- 40gramůCitrony
- 100gramůPomeranče
- 100gramůKompot brusinkový
- 150gramůMarmeláda rybízová
- 10gramůKřen
- 15gramůHořčice
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyJalovec
- 12gramůSůl
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 200mililitrůVíno červené
- 480gramůKnedlík kynutý
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.