Kančí plátky s hříbky na smetaně

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  • 2
    Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.