Kančí plátky s hříbky na smetaně
75 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 40gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůJíška instantní
- 200gramůHouby nakládané
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 480gramůBramborový knedlík
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- 2Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.