Kančí plátky s kořenovou zeleninou
75 min.

Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 200gramůCibule
- 300gramůZelenina kořenová
- 3gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůPodravka
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do sádla nasypeme cibuli, kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Okořeníme mletým jalovcem, a tymiánem, podlijeme vývarem, vrátíme zpět plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Maso upravíme na talíře, zeleninu rozmačkáme šťouchadlem, dochutíme podravkou, provaříme a vydusíme dohusta. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.