Kančí plátky s pomerančovou omáčkou
22 min.
Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 1kusPomeranče
- 50gramůMarmeláda rybízová
- 60mililitrůVíno červené
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kostičky (odstraníme jádra) a přidáme do hrnce k pomerančové šťávě. Přilijeme víno, přidáme zavařeninu, cukr a chvilku povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Je-li omáčka málo hustá, přimícháme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme. Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme, osolíme, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Usmažené řezy servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.