Kančí plátky v pivě
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 400gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyJalovec
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300gramůChléb konzumní
- 30mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.