Kančí plátky zapečené se zelím
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 1000gramůZelí kysané
- 300gramůHouby čerstvé
- 300gramůJablka
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 30gramůSádlo škvařené
- 600gramůBrambory pečené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.