Kančí plátky zapečené se zelím

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy.
  • 2
    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.