Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary
60 min.
Ingredience
- 600gramůKančí plec
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceKapary
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na kapustu
- 150gramůKapusta růžičková
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme.
- 4Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.