Kančí plec s vepřovými ledvinkami
90 min.
Ingredience
- 600gramůKančí plec
- 300gramůVepřové ledvinky
- 2kusyCibule
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
717 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.
- 2Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.
- 3V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.