Kančí plec s vepřovými ledvinkami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
717 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.
  • 2
    Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.
  • 3
    V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.