Kančí plec v kapustě
105 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700gramůKančí plec
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 800gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky.
- 2Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme částí vody a znovu podusíme.
- 3Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme na kousky. Přidáme k dušeném masu, okmínujeme, zalijeme zbylou vodou a ještě krátce podusíme.
- 4Nakonec pokrm zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého oleje a mouky, dobře promícháme a povaříme, nakonec přidáme česnek utřený se solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.