Kančí roláda na slanině
120 min.

Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 50gramůHořčice Dijonská
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůSádlo škvařené
- 200gramůCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 2gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 4gramyNové koření celé
- 5gramůJalovec
- 600gramůBrambory vařené
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, potřeme hořčicí, zavineme do rolády, povrch osolíme, opepříme a ovážeme provázkem. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo přisypeme slaninu s cibulí, osmažíme, roládu vložíme do pekáčku, přidáme slaninu s cibulí i se sádlem, podlijeme troškou vody, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, bobkovým listem a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 2Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.