Kančí roláda s vejci a párkem
130 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 200gramůPárky Debrecínské
- 60gramůOkurky nakládané
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborová kaše
- 150gramůCibule
- 25gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Cibuli nakrájíme nadrobno, párek oloupeme a pokrájíme na kolečka, nakládané okurky na plátky. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kolečka párku, osmahneme, přiklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Kančí maso poklademe rovnoměrně vaječnou hmotou, posypeme cibulí, navrch položíme plátky okurky, maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Občas podléváme vodou a roládu poléváme vypečeným tukem.
- 2Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme bramborovou kaší a přelijeme lžící vypečené šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.