Kančí roláda se slaninou a vejci
130 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 8kusůVejce slepičí
- 80gramůOkurky nakládané
- 150gramůSalám měkký
- 200gramůAnglická slanina
- 60gramůHořčice Dijonská
- 20gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSádlo škvařené
- 600gramůBramborová kaše
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, anglickou slaninu pokrájíme na plátky, nakládané okurky také na plátky, měkký salám na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme rychle promícháme a necháme ztuhnout. Plát kančího masa potřeme pikantní hořčicí, poklademe plátky slaniny, potřeme míchanými vejci, posypeme salámem, navrch položíme kroužky cibule a plátky okurky. Maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch masa ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přidáme lžíci sádla a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.
- 2Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.