Kanic s houbovou nádivkou
95 min.
Ingredience
- 10gramůHouby sušené
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1400gramůKanic obecný
- 60gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
718 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby spaříme vroucí vodou a necháme máčet 15 minut, poté nakrájíme na drobné kousky. Krevety uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, přimícháme k houbám, přidáme tymián, muškátový oříšek, vejce a strouhanku. Směs rozmixujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, přendáme do zapékací mísy.
- 2Rybu - kanice omyjeme, osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Poté přendáme na zapékací mísu s cibulí, posypeme nakrájeným máslem, podlijeme vínem a dáme péct při 180°C na 45 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.